| تاریخ ارسال: 1401/4/25 |

آزمایشگاه مرکزی دانشگاه خوارزمی آزمون طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته‌ یا NMR

تشدید مغناطیسی هسته ای (NMR) یک پدیده فیزیکی است که در آن هسته اتم در یک میدان مغناطیسی ثابت قوی توسط یک میدان مغناطیسی نوسانی ضعیف برانگیخته شده و با تولید یک سیگنال الکترومغناطیسی با فرکانس مشخصه میدان مغناطیسی هسته، پاسخ می­دهد. این پدیده زمانی رخ می­دهد که فرکانس نوسان با فرکانس ذاتی هسته‌ها مطابقت داشته­باشد، که به قدرت میدان مغناطیسی ساکن، محیط شیمیایی و خواص مغناطیسی ایزوتوپ درگیر، بستگی دارد. NMR از خواص مغناطیسی اختصاصی هسته اتم­های خاص حاصل می شود. طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته به طور گسترده­ای برای تعیین ساختار مولکول­های آلی در محلول، مطالعه فیزیک مولکولی و تعیین ساختار ترکیبات کریستالی و غیر کریستالی استفاده می شود.
متداول ترین هسته های مورد استفاده در NMR،  H۱ و C۱۳ هستند، اگرچه ایزوتوپ های بسیاری از عناصر دیگر مانند F۱۹ را نیز می­توان با طیف سنجی NMR میدان بالا مطالعه کرد. به منظور تعامل با میدان مغناطیسی دستگاه طیف سنجی، هسته اتم باید دارای یک گشتاور مغناطیسی هسته ای ذاتی و تکانه زاویه ای باشد و این زمانی اتفاق می‌افتد که یک ایزوتوپ دارای اسپین هسته‌ای غیرصفر باشد، به این معنی که تعداد پروتون­های آن فرد بوده و/یا دارای نوترون باشد. بنابراین هسته­هایی با اعداد زوج که  اسپین کل آن­ها صفر است در NMR غیر فعال هستند.

تعرفه خدمات NMR
نوع آزمون هزینه برای دانشجویان(ریال) هزینه برای سایر مراکز(ریال)
H NMR ۱.۰۰۰.۰۰۰ ۱.۴۰۰.۰۰۰
C NMR ۱.۴۰۰.۰۰۰ ۲.۰۰۰.۰۰۰