برای مشاهده اطلاعات هر دستگاه بر روی عنوان دستگاه مورد نظر کلیک نمایید.
ICP-OES
برای اندازه گیری فلزات سنگین از دستگاه icp که مخفف شده عبارت (Inductively Coupled Plasma) میباشد استفاده می شود. این دستگاه یک سیستم آنالیز عنصری است که نوع طیفبینی آن، طیفبینی نشری و روش اتمسازی آن از طریق پلاسما صورت میگیرد. این روش بر مبنای استفاده از پلاسما به عنوان منبع برانگیختگی جهت آنالیز کمی و کیفی فلزات سنگین، نمونههای آب، خاک، گیاه، ژئوشیمی، کاتالیستها، اندامهای جانوری، مواد بیوشیمی، هوا و... میباشد.
محدودیت خاصی وجود ندارد
قبل از ثبت درخواست با آزمایشگاه تماس تلفنی برقرار شود
نکات ایمنی:
اگر نمونه باعث بروز آلرژی یا آلودگی شیمیایی، میکروبی و ... میشود باید هنگام تحویل نمونه اعلام شود.
وضعیت دستگاه: فعال است.
نوع عناصر
هزینه (ریال)
فلزات گرانبها(Au-Ir-Os-Pd-Pt-Re-Rh-Ru)
عنصر اول 3.000.000 یه ازای هر عنصر اضافه 2.000.000 اضافه میشود
فلزت گروه PGM (Pt,Pd,Rh)
عنصر اول 3.000.000 یه ازای هر عنصر اضافه 2.000.000 اضافه میشود
شبه فلزات(As-Bi-Ga-Ge-In-Pb-Sb-Se-Sn-Te-Ti)
عنصر اول 1.400.000 یه ازای هر عنصر اضافه 700.000 اضافه میشود
نافلزات(As-B-P-S-Se-Si-Te)
عنصر اول 1.000.000 یه ازای هر عنصر اضافه 7.000.000 اضافه میشود
آزمون استاندار گروه مرک(Ag-Al-B-Ba-Bi-Ca-Cd-Co-Cr-Cu-Fe-Ga-In-K-Li-Mg-Mn-Na-Ni-Pb-Sr-Tl-Zn)
عنصر اول 1.400.000 یه ازای هر عنصر اضافه 500.000 اضافه میشود
ستگاه CHN جهت آنالیز عنصری و اندازه گیری کربن، هیدروژن و نیتروژن موجود در نمونه ها به کار میرود. با استفاده از آنالیز CHN میتوان عناصر کربن (C)، نیتروژن (N) و هیدروژن (H) را شناسایی و مقدار آنها را در نمونه تعیین نمود. آنالیز CHN، روشی برگشت ناپذیر بوده و نمونه پس از تست CHN تخریب میگردد.
محدودیت های دستگاه:
نمونه جامد و همگن و بدون رطوبت باشد.
نکات ایمنی:
اگر نمونه باعث بروز آلرژی یا آلودگی شیمیایی، میکروبی و ... میشود باید هنگام تحویل نمونه اعلام شود.
وضعیت دستگاه: فعال است.
هزینهای آنالیز برای دانشجویان 2.200.000 ریال و برای سایر مراکز 2.450.000 ریال میباشد.
تشدید مغناطیسی هسته ای (NMR) یک پدیده فیزیکی است که در آن هسته اتم در یک میدان مغناطیسی ثابت قوی توسط یک میدان مغناطیسی نوسانی ضعیف برانگیخته شده و با تولید یک سیگنال الکترومغناطیسی با فرکانس مشخصه میدان مغناطیسی هسته، پاسخ میدهد. این پدیده زمانی رخ میدهد که فرکانس نوسان با فرکانس ذاتی هستهها مطابقت داشتهباشد، که به قدرت میدان مغناطیسی ساکن، محیط شیمیایی و خواص مغناطیسی ایزوتوپ درگیر، بستگی دارد. NMR از خواص مغناطیسی اختصاصی هسته اتمهای خاص حاصل می شود. طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته به طور گستردهای برای تعیین ساختار مولکولهای آلی در محلول، مطالعه فیزیک مولکولی و تعیین ساختار ترکیبات کریستالی و غیر کریستالی استفاده می شود.
متداول ترین هسته های مورد استفاده در NMR، H۱و C۱۳ هستند، اگرچه ایزوتوپ های بسیاری از عناصر دیگر مانند F۱۹ را نیز میتوان با طیف سنجی NMR میدان بالا مطالعه کرد. به منظور تعامل با میدان مغناطیسی دستگاه طیف سنجی، هسته اتم باید دارای یک گشتاور مغناطیسی هسته ای ذاتی و تکانه زاویه ای باشد و این زمانی اتفاق میافتد که یک ایزوتوپ دارای اسپین هستهای غیرصفر باشد، به این معنی که تعداد پروتونهای آن فرد بوده و/یا دارای نوترون باشد. بنابراین هستههایی با اعداد زوج که اسپین کل آنها صفر است در NMR غیر فعال هستند.
اسپکترومتری مادون قرمز تبدیل فوریه (Fourier Transform Infrared Spectrometer) که صورت مخفف آنالیز FTIR نامیده می شود به صورت عمده در سنتز مواد آلی، پلیمر ها، علوم شیمی و مهندسی شیمی، صنعت تولید دارو، تجزیه و تحلیل مواد غذایی و… مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین با توجه به اینکه امکان اتصال این دستگاه به تکنیک های کروماتوگرافی وجود دارد می توان مکانیسم واکنش های شیمیایی و تشخیص مواد ناپایدار با چنین ابزاری را مورد بررسی قرار داد. FTIR تکنیکی شیمیایی است که برای شناسایی گروه های عاملی از آن استفاده می کنند. این تکنیک می تواند میزان شدت طیف مادون قرمز را بر اساس طول موج جذبی رسم نماید.
وضعیت دستگاه: فعال است.
هزینه برای دانشجویان دانشگاه خوارزمی 800.000 ریال و برای سایر مراکز 1.000.000 ریال است.
ارتباط با کارشناس آزمایشگاه مرکزی
نشانی مطلب در وبگاه آزمایشگاه مرکزی: http://khu.ac.ir/find-45.27734.67572.fa.html برگشت به اصل مطلب